Skip to content
All posts

Den grønne vej frem: Antallet af Elbiler i Danmark blev fordoblet sidste år

Billede elbil blogindlæg

Siden klimaaftalen i december 2020 introducerede betydelige afgiftsrabatter på elbiler og plugin-hybrider, har antallet af elbiler i Danmark oplevet en markant stigning. Med et historisk højt antal nye elbiler, der blev registreret sidste år, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, at landet nu har rundet imponerende 200.000 elbiler ved begyndelsen af 2024. Energiselskabet Elg støtter op de grønne tiltag. 

Elbilernes rekordår 

Efter flere år med konstante rekordtilløb har Danmark nu over 200.000 elbiler på vejene. Denne stigning skyldes især, at elbiler har erobret en større markedsandel, idet de udgjorde 36% af alle nyregistrerede biler i 2023. En markant stigning sammenlignet med det foregående år, hvor der var 112.700 elbiler, og de udgjorde 21% af det samlede bilsalg. Dette repræsenterer en imponerende stigning på hele 78% i 2023, og ved årsskiftet runder antallet 200.100 elbiler i Danmark.

Bæredygtig vision for fremtiden: Elbilerne overtager vejene 

Efter flere år med konstante rekordtilløb har Danmark nu over 200.000 elbiler på vejene. Denne stigning skyldes især, at elbiler har erobret en større markedsandel, idet de udgjorde 36% af alle nyregistrerede biler i 2023. En markant stigning sammenlignet med det foregående år, hvor der var 112.700 elbiler, og de udgjorde 21% af det samlede bilsalg. Dette repræsenterer en imponerende stigning på hele 78% i 2023, og ved årsskiftet runder antallet 200.100 elbiler i Danmark. Stigningen er særligt bemærkelsesværdig, når man sammenligner med 2020, hvor der kun var 33.900 elbiler i landet. Politiske tiltag og incitamenter har accelereret overgangen til grønnere transportmidler, og målet om en million elbiler på de danske veje inden 2030 er inden for rækkevidde.

Elbil

Vælg grøn, kør grønt

Energiselskabet Elg sælger 100% certificeret grøn strøm. Med fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed tilbyder vi ikke blot strøm, men en mulighed for at lade din elbil med ren, grøn energi.  

Nyheden om, at andelen af elbiler fordoblede sig i 2023, indikerer en klar overgang mod en mere bæredygtig transportsektor i Danmark. Med en stigende mængde ladestandere og en ambitiøs vision om 100% grøn elektricitet i 2030, ser fremtiden lysere ud for elbilerne på de danske veje.

Ved at vælge Energiselskabet Elg, som din energileverandør, styrker du ikke kun din bils bæredygtige rejse, men bidrager også aktivt til en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Lad os sammen træde ind på den grønne vej og forme en fremtid, hvor grøn strøm og elbiler går hånd i hånd mod et mere bæredygtigt Danmark. Tag et aktivt valg og skift til os i dag