Skip to content
All posts

Hvad er en kWh?

MicrosoftTeams-image (1)-1

En kilowatt-time, kWh, er en måleenhed for elektrisk energi. Men hvad betyder det egentlig?

Lad os dykke ned i, hvad en kWh er, og forklare, hvordan det relaterer sig til dit daglige energiforbrug. Energi er mere end bare strøm. Hos Energiselskabet Elg går vi et skridt videre ved at tilbyde 100% certificeret grøn strøm. I denne artikel dykker vi ned i verdenen af kWh og forklarer, hvad det er: 

Kilo (k): Dette præfiks repræsenterer 'tusinder'. I tilfælde af kWh betyder det, at vi arbejder med tusind watt - 1000W

Watt (W): Dette er den grundlæggende enhed for effekt eller strømforbrug, og det angiver, hvor meget energi en enhed bruger per sekund.

Time (t): Dette refererer til den tid, i dette tilfælde målt i timer, hvor enheden forbruger den specificerede effekt.


Så når vi omtaler en kilowatt-time, henviser det til mængden af energi, der forbruges, når en enhed med en effekt på en kilowatt er i brug i en time. Dette nøgletal anvendes til at måle og fakturere elektricitet og er afgørende for at forstå, hvor meget energi der forbruges i husholdninger og virksomheder.

Hvad koster en kWh?

Prisen på en kWh er afgørende for din elregning, men hvordan beregnes prisen, og hvad påvirker den? Den varierer afhængigt af hvilken aftale, du har, og der kan også være betydelige udsving i prisen fra time til time. Se vores priser her: Prisoversigt

Hold styr på dit forbrug

Du kan nemt spare på din elregning. Vi har udarbejdet en lille guide til, hvordan du kan spare penge på din næste elregning.

Skift til LED-pærer: LED-pærer bruger i gennemsnit 4-5 gange mindre strøm end halogenpærer. Derudover holder en LED-pære også i gennemsnit 10-15 år, i modsætning til halogenpærer, der kun holder omkring 2 år.

Sluk lyset, når du forlader et rum: Gør det til en vane for dig selv og din familie.

Husk at tage stikket ud af stikkontakten: Når du ikke bruger dine apparater, fordi når de sidder i stikkontakten, fortsætter de med at bruge strøm.

Sluk for enheder, du ikke bruger: De bruger stadig strøm, hvis de ikke er slukket.

 Tips til hvordan man sparer strøm-1

Vores engagement i grøn energi

Som fortalere for bæredygtighed stopper vores ansvar ikke ved at tilbyde grøn energi. Vi deler aktivt vores engagement i at støtte projekter, der fremmer bæredygtighed, herunder sponsorerer vi skovforvaltning og bevarelse af biodiversitet. Ved at vælge Energiselskabet Elg som din energileverandør, bidrager du direkte til at gøre en positiv forskel for vores planet. Vær med til at skabe en grønnere fremtid ved at træffe bevidste valg, og skift til os i dag for at omsætte ordene til handling. 

Bliv kunde i dag