Skip to content
All posts

5 måder at spare på strømmen i din hverdag

 

1. Sluk for kontakten
Standbyfunktioner står for en overraskende stor del af el-regningen, nemlig hele 10%!
Det er altså ikke nok bare at slukke tv’et med fjernbetjeneingen – for at spare på strømmen, bliver du nødt til at slukke på stikkontakten. Det samme gælder når du oplader din computer, radio, PS4 og hvad du ellers har af ting og sager i hjemmet.

2. LED Pærer
LED lyskilder er meget energibesparende og sammenligninger man med de gamle glødepærer, så sparer man faktisk 90% energi – og derfor sparer man også på el-regningen. Tændte der en pære hos dig nu? Gør som ELG og anskaf dig nogle LED pærer.

3. Udnyt dagslyset
Da Danmark er mørkt en stor del af året er vi vant til at tænde lyset, og derved også ofte glemmer at slukke det. Nyd sollyset der lyser din bolig op så længe du kan før du vælger at tænde for stikkontakterne. Arbejder du hjemmefra, så placer din arbejdsplads ved vinduet og nyd den naturlige lyskilde.

4. Indstil din fryser og køleskab korrekt
Sørg for at få indstillet din fryser og dit køleskab korrekt – for ellers kan det koste dig dyrt! Husk også at fjerne rimfrosten i fryseren, da det tætner den og kulden ikke bare fiser ud. Det samme gælder gummi-belægningen på køleskabsdøren.

5. Hold øje med dit elforbrug
Ved man hvor meget strøm man bruger, så bliver det meget nemmere at spare på strømmen. Hvis der er et stort udsving i forbruget kan det indikere at det er tid til at skifte nogle af dine apparater ud.