Skip to content
All posts

Hvorfor er det at min elregning er så høj om vinteren?

Det er nok noget man kan undrer sig over? Hvor forsvinder mine penge hen, især i de kolde måneder på året. Der er mange årsager til hvorfor elregningen stiger mere i de kolde måneder. Den største årsag til de svingene elpriser vil altid være efterspørgsel og udbud, det er netop derfor vi ser at strømmen er markant dyrerer om vinteren end om sommeren.

Den anden årsag er at det er koldt. Derfor skruer vi selvfølgelig op for varmen og vi færdes mere indendørs. Vi betaler derfor også mest for transportering af strøm når elnettet er allermest belastet. Denne årsag kender vi alle, da om sommeren bruger vi vores tid udenfor i de solskinsdage vi nu har i Danmark, og derved er elnettet langt mindre belastet.

Vi kan altid slukke for varmen når vi ikke er der, ellers er der ikke så meget at hente. Dette afhænger selvfølgelig også af hvordan vi opvarmer vores hus/lejlighed osv. Hvis vores hjem er dårlig isoleret kunne dette give mening at kigge ind i.

Vi mister sollys! Det begynder at blive mørkt, så i stedet for vores lange lyse sommeraftener må vi tænde lyset allerede tidligt på eftermiddagen..

Vi bruger meget mere tid indendørs, og forbruger mere strøm på samme tid. Når vi kommer hjem fra arbejde, tænder vi lyset, vi  begynder at lave mad, se tv og det gør vi oftest i det samme tidsrum.