Skip to content
All posts

Energinet investerer 41 mia. for at bringe vindmøllestrøm til forbrugerne

I takt med at vindmøller og solceller bidrager med en stadig større mængde elektricitet, er det nødvendigt at revolutionere elnettet.  I årtier har transmissionsnettet været designet med få store kraftværker tæt på byerne og forbrugscentre som omdrejningspunkt.

Energinet, det statsejede selskab, anerkender behovet for at tilpasse elnettet til den kommende energirevolution. De har afsat intet mindre end 41 milliarder kroner til at udbygge og fremtidssikre elnettet i de næste tre år.

Du undrer dig måske over, hvor disse investeringer kommer fra. Finansieringen af Energinets investeringer i elnettet kommer primært fra nettariffen, som betales af både private elforbrugere og virksomheder. Fra i år vil producenter af vedvarende energi også bidrage med en betaling.

Vi er meget begejstrede for den grønne fremtid, som kommer til at firedobler produktionen af elektricitet fra vindmøller og solceller inden 2030, hvor havmølleparker kommer til at spille en stor rolle. Udvidelsen af elnettet er derfor essentiel at sætte fokus på i den kommende fremtid.

Hvad tænker du om den grønne omstilling? Vi vil meget gerne høre din mening og fortsætte dialogen om den bæredygtige fremtid.